اكلات الباميه
صفحة 1 من اصل 1
اكلات الباميه
الباميه باللحمه
المقادير
1كيلو بامية خضراء
مرقه لحم
-ملح وفلفل
-عصير طماطم
ثوم مدقوق وسمن
الطريقه
اولا تقدحى السمن ثم تضعى التوم المدقوق مع قرن شطه مدقوق حسب الرغبه يصفر بس اوعى يتحرق
ثم تضيفى عصير الطماطم وتتركيها تتسبك كما سبق
تضيفى الباميه المقمعه (غسل البامية وتترك لتجف ثم ينزع الجزء العلوى على شكل هرم وكذلك جزء صغير من اسفل )
وتقلبى كويس وعليها شوربه اللحمه التمام وتسيبها تغلى غلوتين وتطفى عليها
وتأكل بجانب رز ابيض ومخلل ولو عايزه تعصرى ليمونه ياريت
وفى ناس حابه تضيف التوم فى الاخر اذن (يفرم الثوم والفلفل ويضاف على البامية اثناء الغلي وتقدم)
===
طاجن الباميا واللحم
أطباق رئيسية - خضروات
أسلوب الطهى :
تسبيك
العدد :
4 أشخاص
مدة الطهي :
120 دقيقة
المقادير
1 كيلو لحم مقطع
2 ملعقة كبيرة زيت
1 حبة كبيرة بصل مفروم
3 فص ثوم مفروم
3 فص ثوم شرائح
1 قرن فلفل أخضر شرائح
2 حبة كبيرة طماطم مقشر مفروم
2 ملعقة كبيرة معجون الطماطم
1 ملعقة كبيرة ملح
1/2 ملعقة صغيرة فلفل اسود
1 ملعقة صغيرة كزبرة مطحونة
1 ملعقة صغيرة كمون مطحون
1/2 ملعقة صغيرة قرفة
2 كوب ماء
500 جرام بامية
1. ثبتي الرف الشبكي في وسط الفرن. سخني الفرن إلى درجة حرارة 180م.
2. في طبق طاجن متوسط الحجم. ضعي الزيت. ضعي المقلاة على نار متوسطة.
3. أضيفي اللحم. باستعمال ملعقة خشبية قلبي اللحم إلى أن يصبح لونه ذهبي ويجف ماؤه.
4. أضيفي البصل. قلبي البصل لمدة دقيقة فقط ليتشرب بطعم اللحم. أضيفي الثوم المفروم والثوم الشرائح. قلبي لعدة ثواني ثم أضيفي الفلفل، الطماطم، المعجون، الملح، الفلفل، الكزبرة، الكمون والقرفة. قلبي لعدة ثواني. أضيفي الماء والبامية.
5. غطي الطاجن بقطعة من ورق الالمنيوم. ضعي الطاجن في الفرن لمدة ساعتين إلى أن تتسبك البامية.
6. قدمي طاجن الباميا واللحم مع الأرز الأبيض.
===
بامية باللحم
المقادير
½ كيلو بامية خضراء
2 كوب زيت
2 بصلة مفرومه
1 كيلو لحم ضان
فلفل اسود
1 مكعب مرقة الدجاج
10 فصوص ثوم
5 فصوص ثوم مفروم
¼ كيلو طماطم مفرومة
ملعقة صغيرة صلصة الطماطم
عصير ليمونتين
حزمة كزبره خضراء مفرومة
طريقة الطبخ
تحمر البامية فى الزيت وتصفى .
يحمر البصل فى الزيت حتى يصبح ذهبى اللون.ثم يضاف اليه اللحم ويقلب فى الزيت مع اضافة الفلفل الاسود والثوم الحبات .بعد تحمير اللحم اضيفى الطماطم وصلصة الطماطم ومكعبات الدجاج مع كوبان من الماء واتركيهم على النار حتى ينضج اللحم.
اضيفى البامية وعصير الليمون وتترك على على نار متوسطة الى ان تنضج البامية.
اقلى الثوم المفروم مع الكزبره فى الزيت واضيفيه الى البامية.
===
البامية بالطماطم
أطباق رئيسية - خضروات
أسلوب الطهى :
تسبيك
العدد :
4-5 أشخاص
مدة الطهي :
50-60 دقيقة
المقادير
لسلق اللحم
1 كيلو لحم مقطع مع العظم
2 حبة كبيرة بصل مقطع أرباع
2 قرن فلفل حار مقطع أنصاف
2 قطعة ورق غار
6 فص هيل صحيح
1/2 ملعقة صغيرة فلفل أسود صحيح
1 ملعقة كبيرة ملح
2 عود قرفة
2 حبة كبيرة طماطم مقطع أنصاف
خليط البامية
3 ملعقة كبيرة زيت أو سمن
10 فص ثوم أنصاف
1 كيلو بامية
3 حبة كبيرة طماطم أنصاف
2 ملعقة كبيرة معجون طماطم
1 ملعقة صغيرة بهار مشكل
2 قرن فلفل حار انصاف
1/2 كوب منقوع التمر الهندي
2 حبة كبيرة لومي
1. لسلق اللحم: ضعي اللحم في قدر عميق واغمري بالماء. سخني على نار قوية إلى أن يغلي وتتكون الرغوة. تخلصي من الرغوة.
2. اضيفي البصل، الفلفل ، ورق الغار، الهيل، الفلفل الأسود ،الملح والقرفة. دعي اللحم يطهي على نار متوسطة إلى أن ينضج.
3. أخرجي اللحم من القدر ودعيه في طبق جانبي. صفي المرق فوق طبق عميق واضغطي على المواد المتبقية لتحصلي على خلاصة المرق. إحتفظي بالمرق
4. ضعي السمن في قدر عميق، شوحي اللحم إلى أن يتحمر، أخرجيه من القدر، دعيه جانبا.
5. خليط البامية: أضيفي الثوم للقدر، قلبي إلى أن يصبح ذهبي اللون، أضيفي البامية، قلبي على نار قوية إلى أن تلين ويصبح لونها أصفر.
6. ضعي الطماطم في إبريق الخلاط وشغلي على سرعة متوسطة ليتكون عصير طماطم ، أضيفيها إلى البامية، أضيفي التمر الهندي، المرق، اللومي واللحم.
7. غطي القدر واتركيه على نار متوسطة إلى أن تنضج البامية، ويتكون مرق سميك
8. أسكبي البامية في طبق تقديم عميق وقدمي مع الأرز بالشعيرية
===
البامية الويكة على طريقة جدتى
عدد الافراد: 5 افراد
مدة العمل: 20 دقيقة
البامية الويكة على طريقة جدتى
المكونات والمقادير
نجيب البامية الكبيرة ديه ونقمعها عاادي جدا و نقطعها ثوم و ملح و فلفل و كسبرة ناشفة مطحونة ناعم 2 ملعقة سمن
ناخذ البامية و بعدين نحطها و عليها شوية ملح علي النار بس شوي ماية كتير
و بعد ما نحس انها طريت و استوت نتركها حتى تبرد
و بعدين نحطها في الخلاط
و بعدين تزوديلها شربة و تضربي تاني
زودي شربة لحد ما قومها يكون عامل زي قوام الملوخية
و حطيها في حلة و حطيها علي النار تاني علشان تاخدلها غلوة واحدة و تطفي عليها
و في اثناء ذلك
تكوني محضرة شوية ثوم علشان تعملي الطشة او التقلية
زي بتاعة الملوخية بالضبط
ثوم و ملح و فلفل و كسبرة ناشفة مطحونة ناعم
و تدقيهم في المطحنة او الهون
و تجيبي طاسة و تعملي الطشة ديه بالسمن
و تحطيها علي البامية الويكة في الحلة و تقلبي كويس
===
مرق البامية المجففة
أطباق رئيسية - خضروات
أسلوب الطهى :
تسبيك
العدد :
4 أشخاص
مدة الطهي :
40 دقيقة
المقادير
1/2 كيلو بامية مجففة
1 كيلو لحم مع عظم
3 ملعقة كبيرة سمن
1 حبة كبيرة بصل مفروم
3 فص ثوم شرائح
1 ملعقة صغيرة بهار مشكل
1 ملعقة صغيرة ملح
1/4 ملعقة صغيرة فلفل أسود
2 حبة كبيرة طماطم مفرومة
2 ملعقة كبيرة معجون طماطم
2 قرن فلفل أخضر شرائح
1/2 كوب منقوع التمر الهندي
1. في طبق عميق ضعي البامية واغمريها بكيمة وفيرة من الماء. أتركيها لمدة 20-25 دقيقة إلى أن تتشرب الماء ويتضاعف حجمها. صفّي الباميا من الماء. دعيها جانبا.
2. في قدر ستانليس ستيل متوسط الحجم ضعي اللحم والسمن، شوّحي على نار متوسطة إلى أن يجف ماء اللحم ويتحمر. أخرجي اللحم من القدر وضعيه في طبق جانبي.
3. إلى نفس القدر أضيفي البصل والثوم، قلّبي إلى أن يلين البصل، أضيفي البهار، الملح، الفلفل، الطماطم، معجون الطماطم والفلفل الأخضر، دعي القدر يطهي على نار متوسطة لمدة 10 دقائق إلى أن تتكون صلصة سميكة، أضيفي اللحم واغمريه بالماء، دعي اللحم على النار لمدة ساعة إلى أن ينضج تماما.
4. أضيفي البامية و منقوع التمر الهندي، أتركي البامية تطهي على النار لمدة 15-20 دقيقة إلى أن تنضج تماما ويتسبك المرق. قدّميها مع الأرز بالشعيرية.
===
بامية بالزيت
عدد الافراد: 5افراد
مدة العمل: ساعة
المكونات والمقادير
1 بامية بامية يابسة او خضراء حسب المتوفر - 4 أكواب لطماطم مقطعة شرائح - 1 كوب من البصل المفروم - 2 رأس ثوم، مقشر - 1 ملعقة صغيرة ملح (اختياري) - ½ كوب من الزيت النباتي أو زيت الزيتون - 1 كوب الطازج والكزبرة المفرومة ناعما - 1 ملعقة كبيرة من الكزبرة المطحونة المجففة - 4 فصوص من الثوم، مسحوقة - 1 قرن فلفل حا أحمر أو أخضر - 1 كوب ماء - رشة بهارات - رشة من السكر
تقلى البامية في الزيت، ووضعها على مناشف ورقية.
- يقلى البصل في الزيت حتى يصبح شفاف
- أضيفي الكزبرة المجففة والثوم. تحرك المكونات لمدة دقيقتين حتى تفوح الرائحة.
- أضيفي الطماطم ، ودعيها تطبخ على نار متوسطة الحرارة لمدة دقيقتين .
- أضيفي البامية والملح والسكر والبهارات، والفلفل الحار والماء ، دعيها تغلي على نار متوسطة الحرارة لمدة 25 دقيقة أو حتى تنضج البامية
- أضيفي الكزبرة الطازجة ويغلي لمدة 2 دقيقة.
- أزيلي الفلفل الحار وتقدم باردة.
===
الباميه باللحمه
المقادير blush
1كيلو بامية خضراء
مرقه لحم
-ملح وفلفل
-عصير طماطم
ثوم مدقوق وسمن
الطريقه
اولا تقدحى السمن ثم تضعى التوم المدقوق مع قرن شطه مدقوق حسب الرغبه يصفر بس اوعى يتحرق
ثم تضيفى عصير الطماطم وتتركيها تتسبك كما سبق
تضيفى الباميه المقمعه (غسل البامية وتترك لتجف ثم ينزع الجزء العلوى على شكل هرم وكذلك جزء صغير من اسفل )
وتقلبى كويس وعليها شوربه اللحمه التمام وتسيبها تغلى غلوتين وتطفى عليها
وتأكل بجانب رز ابيض ومخلل ولو عايزه تعصرى ليمونه ياريت
صورة
مفيش اسهل من كده وبتطلع رووعه
وفى ناس حابه تضيف التوم فى الاخر اذن (يفرم الثوم والفلفل ويضاف على البامية اثناء الغلي وتقدم)
===
دقية الباميه
المقادير
ا كيلو بامية خضراء
بصلة - فلفل - ملح
21 كيلو لحم احمر مكعبات
1 كوب عصير طماطم
2 ملعقة سمنه
1 كوب بهريز لحم
2 فص ثوم
ليمونه
الطريقة -
تغسل الباميه وتوضع في مصفاة حتى يجف ماؤها ثم تقمع
تحمر البامية في السمن قليلا على ان تبقى على لونها الاخضر وتصفى من السمن
تحمر البصلة حتى يصير لونها اصفر ثم يضاف اليها اللحم ويقلب قليلا ثم يضاف الثوم المدقوق
يضاف عصير الطماطم ويقلب ويترك حتى يتسبك مع اضافه الملح والفلفل
يحضر برام فخار ويوضع اللحم في القاع وترص البامية فوقه ثم تضاف الصلصة ويضاف كوب بهريز وعصير ليمونة ويغطى بورقة زبدة مثقوبه من الوسط
توضع في فرن حار مع مراعاة اضافة قليل من البهريز اذا احتاجت حتى تتسبك ويظهر السمن على الوجه
توضع في طبق وتقدم ساخنة
===
بامية بالخضر
المقادير -
1 كيلو بامية خضراء
21 كيلو لحم مكعبات
4 فصوص ثوم
بصلة
2 ملعقة سمن
حزمة سلق وحزمة كزبرة خضراء
لتر ونص بهريز لحم
الطريقة-
تغسل البامية وتترك لتجف ثم تقمع وتحمر قليلا في السمن على ان يظل لونها اخضر وتنشل من السمن وتترك في مصفاة حتى تتخلص من السمن الزائد
تقطع البصلة مكعبات وتحمر قليلا في السمن حتى يصفر لونها ثم يضاف اليها مكعبات اللحم وتقلب قليلا ثم يضاف البهريز والملح والفلف ويترك يغلي ثم تضاف البامية وعصير الليمون ويغطى وتترك على نار هادئة
يفرم السلق والكزبرة الخضراء مع الثوم وتحمر في السمن حتى تصير جافة ثم تسحق في الهون او تضرب في الكبه
تضاف التقلية السابقه الى البامية وتترك لتغلي على النار لمدة 10 دقائق وتقدم.
===
الويكا الباميه بالصعيدى
نصف كيلو من البامية الكبيرة
حبة طماطم مهروسة
خمس فصوص من الثوم الناعـم
3 اكواب مرق داج او مرقة لحم
نصف ملعقة كزبرة ناشفة
ملعقة سمن
اغلبية الناس ميعرفوهاش لانها مش اي حد ياكلها ولا اي حد يعملها هي اساسها وصفة صعيدي
اولاتجيبي البامية الكبيرة وتقطعيها ترنشات صغيرة
2-وبعدين تحطوا علي النار شربة لحمة مثلا
3- وتقشرى ثوم كمية كويسين كدة وبعدين تدقيةالثوم كويس
4-وبعدين وانتي بتحطي الشربة علي النار كمية الي انتي عايزها بس اهم حاجة تكون مناسبة علي كمية البامية وتضيفي عليها الثوم وطبعا التوابل م لحد الشربة متغلي
5- وبعدين تروحي حطة البامية وتسبيها لحد متقلب
6- تكوني محضرة التاشة
تقدحى السمنه وعليها التوم طبعا وكسبره ناشفه والتوابل وتحمريها
7- وبعد ماتتحمر تتفي عليها وتشوفي البامية استوت تروحي طفياهاوتحطي التاشة عليها وانتي وقفة هتشمي رحتها اية خرافة
===
بروسكيتا البامية
10 دقيقة
مدة التحضير
4 أشخاص
عدد الوجبات
سهل
اسم البرنامج
شوربة ونقنقة - الموسم 1
البلد
عالمي
الطاهي
أندرو ميتشل - دارين الخطيب
النوع
أطباق جانبية
أرسل إلى صديق
إطبع الوصفة
ابحث عن وصفتك
كل النجوم
كل المطابخ
كل البرامج
كل الأنواع
جميع الوصفات
المكونات
بروسكيتا البامية
2 خبز باجيت مقطع إلى شرائح
100 جرام بامية مقطعة ونصف مطهية
100 جرام مكعبات الطماطم
50 جرام بصل أحمر صغير الحجم
20 جرام ثوم المفري
10 جرام حبوب الكزبرة
10 جرام رقائق الشطة
50 ملليلتر زيت زيتون
20 جرام شبت المقطع
100 جرام جبنة الرومي المبشور
إطبع لائحة التسوق
طريقة التحضير
بروسكيتا البامية
يسخن قدر به ماء على النار حتى تصل درجة حرارته إلى 200 درجة مئوية
وفي إناء تخلط الباميا مع الطماطم والبصل الأخضر والثوم وحبوب الكزبرة ورقائق الشطة والشبت وزيت الزيتون
توضع ملعقة من الخليط على قطعة من الخبز وفوقها الجبن
يوضع الخبز في الفرن حتى يذوب الجبن
يرفع الخبز من الفرن ويوضع في صحن للتقديم
ويصبح الصحن جاهزاً للتقديم
وبالف هنا وشفا
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى