الهدى والنور الاسلامى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

اكلات القلقاس

اذهب الى الأسفل

اكلات القلقاس  Empty اكلات القلقاس

مُساهمة من طرف Admin الجمعة يناير 09, 2015 7:04 am


مقادير قلقاس باللحم للشيف أسامة السيد بالتفاصيل والصور:

اللقلقاس باللحم
2 قلقاس متوسط مُقشر ومُقطع مكعبات
1/2 كيلو لحم بقري
2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
1 بصل متوسط مفروم ناعم
ملح وفلفل
1/2 ملعقة صغيرة حبهان ( هيل) مطحون
8 كوب ماء

مقاديرصلصة السلق:
2 ملعقة كبيرة زبد
2 فص ثوم مفروم ناعم
1 ملعقة صغيرة كزبرة جافة مطحونة
1/2 كيلو سلق طازج مُقطع رفيع
1 كوب كزبرة خضراء مفرومة ناعم
2 كوب مرق لحم أو دجاج

طريقة عمل القلقاس مع اللحم:
- يُضاف القلقاس إلى ماء مغلي ويُترك على نار متوسطة لمدة 5 دقائق ويُرفع قبل أن ينضج ويُصفى ويُترك جانباً وذلك للتخلص من المادة اللزجة.
- يُغسل اللحم ويُجفف جيداً ويُقطع إلى مكعبات متوسطة.
- يُسخن الزيت في إناء على نار متوسطة ثم يُضاف البصل ويُحمر لمدة 5 دقائق مع التقليب.
- تُضاف مكعبات اللحم وتُحمر لمدة 10 دقائق ، وتُتبل بالملح والفلفل ويُضاف الحبهان.
- يُضاف الماء ويُترك الخليط على نار متوسطة ويُرفع الريم (الزبّد) كلما ظهر.
- عند بدء المرق في الغليان يُغطى الخليط وتُخفف الحرارة ويُترك لمدة 20 دقيقة أو حتى تنضج قطع اللحم.
- يُضاف القلقاس إلى اللحم مع التقليب ويُترك على نار متوسطة لمدة 15 دقيقة أو حتى تمام النضج.
لصلصة السلق
- يُسخن الزبد في وعاء آخر ثم يُضاف الثوم ويُحمر قليلاً مع التقليب لمدة دقيقتين.
- تُخفف الحرارة وتُضاف الكزبرة الجافة والسلق ونصف كمية الكزبرة الخضراء وتُقلب كل المكونات حتى تذبل قليلاً.
- يُتبل الخليط بالملح والفلفل ويُضاف مرق اللحم أو الدجاج (حوالي كوب) و يُترك حتى يبدأ في الغليان ثم تُخفف الحرارة مرة أخرى ويُترك لمدة 5 دقائق ويُرفع جانباً.
- تُضاف الكمية المتبقية من الكزبرة الخضراء ويُضرب الخليط في الخلاط الكهربائي مع إضافة كوب مرق اللحم (حسب الحاجة) حتى يُصبح سائلاً غليظاً وتتجانس كل المكونات.
- تُقدم الشوربة مع صلصة السلق بعد تسخينها أو تُخلط معها.

ملحوظة:
فى حالة استخدام قلقاس مجمد يُضاف للحم المسلوق بعد فكه من التجميد ولا يُسلق أولاً.

لزيادة الاختيارات يمكن تقديم صلصة السلق جانبًا وعدم إضافتها إلى الشوربة وفى هذه الحالة يحافظ على اللون الأخضر الزاهي.

===
قلقاس بالخضره
المقادير
1 كيلو قلقاس
1 ربطه سلق أخضر كبيره
1/2 ربطة كزبره خضراء
4 فص ثوم متوسط الحجم( 2 فص مقطع شرائح و 2 فص مفروم ناعم)
1 ملعقه صغيره صلصة طماطم
ملح و كزبره ناشفه مطحونه
مرق لحم او دجاج
2 ملعقة كبيره سمن

الطريقه
نحضر الخضره نغسل السلق و الكزبره جيداااا
نقطف الأوراق فقط و نضعها في طاسه تيفال واسعه مع ملعقة سمن كبيره و 2 فص ثوم مقطع شرائح
تقلب علي النار ( النار متوسطه)حتي تذبلg
و تقلب علي النار و تهرس بظهر الملعقه أثناء التقليب
و ده شكلها بعد ما ذبلت و هرست بالملعقه
يترك ليبرد ثم يطحن بمحضرة الطعام او الخلاط
و دي النتيجه
نفرم فصين ثوم ناعم مع رشة ملح وكزبره ناشفه مطحونه ناخذنصف خليط الثوم هذا
ثم نحمرها قليلا في ملعقة سمن كبيره
بعد تحميرها قليلا نضع الصلصه و نقلب ثم نضع السلق المعد سابقا المطحون

نحضر القلقاس
يقطع شرائح و يقشر ثم يقطع مكعبات صغيره
ثم يغسل بالماءو يصفي جيدااا
( أحسن قلقاس بتاع الشتاء ما ياخد وقت في التسويه) و انتبهي القلقاس المجمد ما ياخد وقت علي النار خالص و الافضل الطازج طبعا
نضع المرق علي النار لتغلي
ثم نضع باقي دقة الثوم اللي عملناها من قبل
ثم نضع القلقاس في المرق
( كمية المرق تغمر القلقاس)
يغطي و تهدأ النار و يترك حتي ينضج القلقاس
( يأخذ 15 دقيقه علي حسب نوع القلقاس المستخدم )
و هنا نضج القلقاس
ثم نضع السلق المعد سابقا و نقلب الخليط
يقلب و يترك ليغلي غلوه واحده و نطفي النار و يهدأ قليلا
و يقدم ساخنا مع الارز الابيض و اللحم او الدجاج المحمر
و ده شكله النهائي
===


قلقاس ممهوك (بيورية )

المقادير
• 34 كيلو قلقاس
• ملعقة زبد
• 12 فنجان شاى من لبن
• ملح – فلفل أبيض

الطريقة
1- يترك القلقاس صحيحا ويمسح بقطعة مبللة ثم يوضع فى فرن حار حتى ينضج .
2- يقشر القلقاس الناضج ويهرس. ثم يضاف إلية الزبد واللبن والملح والفلفل ويقلب جيدا .

طريقة التقديم يقدم مع الكبد المشوية واللحوم . وقد يقدم بمفردة ويجمل بالبيض المقلى .
===


قلقاس بانيه

كيلو قلقاس
5 فصوص ثوم
بقدونس
100جرام بقسماط مطحون
معلقة صغيرة فلفل اسود
معلقة صغيرة شطة
معلقة صغيرة كمون
معلقة صغيرة كسبرة
ملح

الطريقة
1 - نقشر القلقاس ثم يقطع اصابع
2 - نسلق القلقاس جيدا
3- تضرب المقادير فى الخلاط وتضاف عليها فنجان ماءمع ملعقة دقيق
4 - نضع القلقاس على التتبيلة ثم تتبل بالبقسماط
5 - يحمر فالزيت جيدا ثم يقدم على الاطباق ويرش علية البقدونس
===


قلقاس بالدمعة

المقادير
• 1.25 كيلو قلقاس
• 12 كيلو لحم
• 12 كيلو طماطم
• ملعقة خل – ملح – فلفل
• سمن للتحمير

الطريقة
1- يقشر القلقاس ويقطع شرائح متوسطة السمك (ولا يغسل مطلقا )
2- يقدح السمن ويقلى فية القلقاس ثم يرفع .
3- يقطع اللحم قطعا صغيرة وتغسل ثم تحمر فى السمن المتخلف من قلى القلقاس .
4- تضاف الطماطم المصفاة وتترك حتى تنضج فيضاف الخل ثم القلقاس ويقلب مدة قليلة .
5- تضاف كمية من الماء تكفى لتغطية القلقاس .
6- يتبل بالملح والفلفل ويترك على نار هادئة حتى ينضج .
===


تحضير قلقاس الطحينه
المقادير
ك قلقاس
3 ملاعق زيت زيتون
3 بصله مقطعه الى ترنشات
كوب حمص مسلوق
6 اكواب سلطه خضرا

الطريقه
- يقشر القلقاس ويقطع الى مكعبات صغيرة ومتشابهه الحجم
- يوضع الزيت ف اناء ع النار وعندما يحمى يضاف اليه البصل
- عندما يحمر البصل نضيف اليه القلقاس ويقلب بالزيت مع البصل
- بعد مرو ر 10 دقائق نضيف الحمص المسلوق والطحينه ولا نتوقف ع التحريك
- نلاحظ ان الطحينه تشتد ويظهر ع سطحها طبقه م الزيت يجب ان نزيلها وعندما ينضج القلقاس نطفىء النار ونسكب الوصفه ف اناء ونتركها تبرد وتقدم

===


طاجن القلقاس بالارز
المقادير
قلقاس...لحمه عجل مكعبات..ارز حسب حاجتك ...راس توم
بهار ملعقه صغيره ...ملح حسب الحاجه..

الطريقه
نقشر القلقاس ونقطعه مكعبات...وننقعه في الماء الدافىء والملح
ونغير عليها كل شوي الماء لانها تطلع ماده لزجه
يجب نقعها وفركها بالملح حتى تروح الماده اللزجه منها...
وبعدين نصفيها جيدا ونقليها بالزيت حتى يصبح اللون ذهبي
وننقع الرز بالماء الفاتر...
وبعد ان تنضج اللحمه ونضيف عليها الملح والبهار
نضيف عليها القلقاس المقلي ...ونتركهم يغلوا معا
حتى ينضجوا ....
وبعد ان ينضجوا نقلب التوم المفروم بزيت مازولا
حتى يصبح لونه ذهبي..نضيفه عالقلقاس واللحمه ونتركه يغلي
قليلا مع التوم ..
وناتي للرز بالشعيريه..نقلب الشعريه بالزيت حتى يصبح
لونها ذهبي..وبعده نضيف عليها ماء وبعد ان يغلي قليلا ..
نضيف الرز بعد غسله جيدا ونحركهم معا ونترهم على النار الهادي
بعد ان ينضجوا جيدا ... وصحتين وعافيه عقلبكم...
===



شوربه مع العدس والقلقاس
المقادير
حبه او نص كيلو من القلقاس المغسول جيدا والمقطع مكعبات
ومنقوع بماء وعصير نص ليمونه
الحقيقه لم اصور هاي المرحله والسبب ان القلقاس جبتوا من جارتنا وكان محضر

كوب بطاطا مكعبات
لتر ماء
نص كيلو عدس حب مسلوق
ملعقه بهار حلو
فلفل اسود
قرفه ربع ملعقه
عصير حامض
ربطه سلق مفروم ناعم
نصف ملعقه شطه حار
او فلفل اخضر حار اختياري
بصله

للقليه
بصل ناعم راس
شدة كزبرة خضراء
ثوم ناعم
زيت

الطريقه
بعد سلق العدس الحب يرفع جانبا
وبنفس القدر
اولا
نقوم بوضع ربع كوب زيت ونقلب االبطاطا لحتي تاخد لون
الان نضيف القلقاس ايضا
ونضيف السلق ويقلب لحتي يذبل
نضيف العدس مع البهارات
يترك لحتي البطاطا والقلقاس يستوي

الان نعمل القليه
نضع زيت ونقلب البصله المفرومه لحتي تصفر ونضيف لها الثوم ايضا لياخد اللون الذهبي نضيف الكزبرة الخضراء ثم ننزلها علي الشوربه اخيرا عصير الليمون وتقدم بالعافيه
===


شوربة القلقاس بالمشروم
المكونات والمقادير
1ك قلقاس مقطع مكع-بات 1ربطة كسبرة خضراء -1ربطة سلق- 1ك لحم مكعبات - 250جرام مشروم - 100جرام ثوم مفرى - ملح + فلفل +2 حبة حبه هال او (هيل

طريقة التحضير
يوضع اللحم فى ماء مغلى حتى النضج مع تقطيع البصل قطع صغيرة ووضع الملح و الفلفل و الهيل حتى نضج اللحم ثم يغسل القلقاس بما ساخن مع الملح القليل ليخرج منه المادة اللزجة المخاطية ثم يوضع على اللحم و ينضج مع اللحم و يسلق السلق فى ماء ساخن و يصفى و بعذدلك يضرب مع الثوم و يوضع فى مقلاه فى قليل من الزيت الساخن و بعد ذلك يوضع الكسبرة الخضراء المفرية على السلق المحمر بالثوم فى المقلاه حتى الحمرار و يوضع المشروم فى المقلاه و بعد ذلك يوضع فى الطنجرة الموجود فيها اللحم و القلقاس ثم يغطى سريعا حتى يحتفظ بالرائحة الجميلة
===


القلقاس بحمص الشام
المقادير:
1. نصف كيلو قلقاس
2.ربع كيلو حمص شامى كبير
3. 2ملعقة عصير ليمون
4. 3 بصلات كبيرة مبشورة
5. 6 فصوص ثوم
6. نصف كوب زيت
7 . ملعقة صغيرة نعناع _ ملح

الطريقة :
1- ينقع الحمص ويقشر
2- يقشر القلقاس ويقطع مكعبات ويفسل بالماء الساخن عدة مرات ثم يصفى
3- يقلى القلقاس فى الزيت حتى يبدا فى الاحمرار وينشل
3- يقلى البصل والحمص فى الزيت حتى يصفر لون البصل فيضاف اليه 3 كوب ماء وتترك حتى يغلى فيضاف اليه القلقاس المقلى ويترك على النار حتى ينضج
5- يدق الثوم والنعناع ويضاف اليه القلقاس ويتبل بالملح
6- بعد تمام نضج القلقاس يضاف اليه عصير الليمون ويترك حتى تهدا حرارته ويقدم

===


لإعداد طبق القلقاس باللحم والفريك، نحتاج المقادير التالية
كوبين قلقاس قطع.
نصف كيلو لحم قطع مكعبات.
كوبين مشروم قطع.
كوبين فريك.
جوزة الطيب.
معلقة صغيرة قرفة، زنجبيل، ورق غار مجفف.
بصلة كبيرة شرائح طولية.
فص ثوم.
حبتين جزر قطع.
ملح وفلفل أسود، حسب الرغبة.


أما طريقة تحضير القلقاس باللحم والفريك
• اسلقي اللحم مع التوابل لنصف ساعة، ثم انقعي الفريك في الماء لنصف ساعة.
• اقلي البصل والثوم والقلقاس والجزر لـ5 دقائق، ثم أضيفي التوابل واللحم بالمرقة.
• أضيفي الفريك وتبلي المزيج جيدا، ثم يترك ليغلي ثم نهدئ درجة الحرارة تماما ويترك على نار هادئة لـ40 دقيقة.
• أضيفي ماء او مرقة كلما أحتاج، ثم قدميه ساخناً مزيناً بقليل من الكريم.
===


البط المحشي مع القلقاس والأرز بخلطة الكبد والأوانص

بطة
بصل
ملح وفلفل وكمون وشطة بودرة
كيس قلقاس
سلق مفروم
ثوم مبشور
أرز
ليمونة
فص مستكة
حبهان (هيل)
قليل من الزيت
ماء مغلي

الطريـــــــــــــقة
يغسل البط جيداً
وينقع بماء بة ملعقة من الملح والدقيق وعصير نصف ليمونة
يخرط البصل بالسكين ويكون خشناً نوعاً ما
ونجنب ربع المقدار بمقلاة لتحميره لخلطة الكبد والأوانص بالزبيب
يضاف له الملح و ملعقة صغيرة فلفل أسود وشطة بودرة و ماعقة كبيرة كمون مطحون
يضاف ربع كوب من الماء ويقلب على نار متوسطة
يغطى و يترك لمدة 5 دقائق
تغسل البطة جيداً مرةً أخرى
وتحشي بثلاث أرباع كمية خلطة البصل بالكمون
نقفل على الحشو
ومن هنا أيضاً
وعلى بقية كمية خلطة البصل بالكمون نشوح فص مستكة ونضيف الحبهان ثم الماء المغلي وتغطى حتى الغليان
نضع البطة بالماء ونغطي
ونتركها حتى تمام النضج ولا ننسى ضبط الملح
بعد تمام النضج
وبمكننا التأكد بسكين من هنا
يغسل الأرز جيداً فى حلة مناسبة له
يوضع على نار متوسطة
ويضاف له مقدار مناسب من المرق الساخن ويضبط الملح
يقلب ويغطى حتى تمام النضج

لطهي القلقاس
يغلي مقدار كوب ونصف من المرق
ويضاف له محتويات كيس القلقاس
يغطى ويترك على نار متوسطة حتي بداية الدخول في النضج
ونجهز تقلية الثوم والسلق
يحمر الثوم مع السلق بقليل من الزيت وصولاً إلى هذا اللون
ويضاف للقلقاس
ويغطى مدة دقيقتين وتطفأ النار
تدهن البطة بالليمون
وتحمر بشواية الفرن
وصولاً لهذا اللون
نجهز ما يلزمنا للتزيين
نحمر بصلة خلطة الكبد والأوانص بالزبيب
وصولاً لهذا اللون
تترك لتهدأ وتصفى من الزيت الزائد
نخرج الكبد والأوانص من الشوربة ونقطعها قطعاً صغيرة وتشوح بالمقلاة ونضيف لها الزبيب بعد شطفه
ويقلب مع البصل بعد ذلك
وها قد أصبحت مائدتنا جاهزة
بسم الله نبدأ بالشوربة
نتوجه رأساً علي البطة
ثم القلقاس
علي الأرز بخلطة الكبد والأوانص بالزبيب والبصل المحمر
صومــــا مقبــــــــولاً و .....
وإفطــــــــــاراً شهيـــــــــاً
===


ارنبية القلقاس

الكمية تكفي لـ5 اشخاص
المقادير

1كلغ من القلقاس
3 اكواب من الطحينة
1 كلغ من البصل، مقشر ومفروم فرماً خشناً
1 كلغ من البرتقال، معصور ومصفى
نصف كلغ من يوسف افندي، معصور ومصفى
نصف كلغ من الليمون الحامض، معصور ومصفى
1كلغ من ليمون ابو صفير، معصور ومصفى
ملعقة شاي من خل رب الرمان
ليتر من الماء
ملعقة طعام من الملح (حسب الرغبة)
نصف كوب من الزيت النباتي
ملعقة طعام من زيت الزيتون
ربع كوب من الصنوبر المقلي
نصف كوب من الزيت

طريقة التحضير
اسلقي القلقاس مدة 5 دقائق ثم قشريه وقطعيه الى قطع متوسطة.
انثري الملح على قطع القلقاس واتركيها لمدة 30 دقيقة ثم اغسليها بالماء الفاتر عدة مرات حتى تتخلص من المادة اللَزجة التي تظهر على سطحها. صفيها جيداً.
إقلي القطع بالزيت على نار خفيفة حتى تزهر قليلاً. ارفعيها وصفيها على ورق ماص.
وضعي الطحينة في قدر على نار معتدلة واضيفي عصير الحوامض والماء وزيت الزيتون بالتدريج. حركي باستمرار حتى يتجانس المزيج. اضيفي الملح ورب الرمان وحركي قليلاً. اقلي البصل بالزيت في مقلاة حتى يذبل وقلبيه ثم ارفعيه واهرسيه بالمطحنة. اضيفيه الى مزيج الطحينة وحركي جيداً على حرارة معتدلة لمدة 30 دقيقة حتى تلاحظي ان زيت الطحينة ظهر على سطح المزيج.
أضيفي قطع القلقاس إلى المزيج واتركيها على نار خفيفة مدة 20 دقيقة او حتى تنضج.
قدمي ارنبية القلقاس ساخنةً وإلى جانبها الأرز المفلفل ومزينة بالصنوبر المقلي.
===


قلقاس بالسلق والخضرة
أكلة مصرية اصيلة.....و هل لا يعرف احد القلقاس؟

عدد الافراد: 4 اشخاص او اكثر
مدة العمل: حوالي 40 دقيقة

قلقاس بالسلق والخضرة من cook2all
المكونات والمقادير
1 ك قلقاس - 2 ربطة سلق - 1 ربطة كسبرة - 1 ربطة شبت - 2 كوب شوربة - 2 ملعقة زيت او سمنة - 2 فص ثوم مبشور

1- نقشر القلقاس (الافضل يكون على فوطة عشان بيتزحلق)
2- نقطع القلقاس حلقات
3- ثم نقطعه مكعبات ( كله على الفوطة اسهل)
4- نضع مكعبات القلقاس في ماء ساخن لمدة 20 ساعة حتى يخرج المادة النشوية
5- نغسل القلقاس بعد ذلك بالدقيق ثم بالماء
6- نضع مكعبات القلقاس في الشوربة( يادوب الشوربة تغطيه)
7- نغسل الخضرة والسلق ويترك ليجف ثم نفرمهم بالكبة او المخرطة
8 – نصف كمية الخضرة والسلق نضعها مباشرة على القلقاس( عشان يبقى لونه اخضر)
9- النصف الاخر هانعصره، العصير نضيفه للقلقاس مباشرة والباقي نحمره في الزيت
حتى يصبح لونه غامق فنضيف الثوم المبشور ونحمر شوية كمان ثم نضيفهم الى القلقاس
10 -يقدم مع ارز
===

القلقاس بالصلصة من الصعيد الجوانى هههههه

المقادير
كيلو قلقاس
كيلو الا ربع طماطم
لفة كزبرة خضرا
شوربة بصلة مبشورة كبيرة
فصين ثوم
معلقة سمن

الطريقة :
بصى فى طريقة نى فى نى يعنى بضرب الطماطم فى الخلاط وبعدين بحط عليها البصل واسيبها تتسبك شوية لكن لوعايزة تحمرى البصلة وبعدين تحطى عليها الطماطم المعصورة مفيش مشكلة وسبيها تتسبك شوية وبعدين زوديها حوالى كوب شوربة وبعد ما تقطعى القلقاس مكعبات اغسلية كويس بماء دافئ
وبعدين حطية على الصلصة بعد ما تزودى الشربة
وسبية لما يستوى قطعى الكزبرة الخضرا وافرميها مع فصين الثوم كويس وفى معلقة سمن حمريهم كويس لغاية ما تسمعى سوط خشخشة الكسبرة بس من غير ما تتحرق وبعدين طشيها على القلقاس ودوقى احلى قلقاس
===

طريقة تقطيعه وتفريزة وفى الاخر نشوف عمل الطاجن

انا بجيب القلقاس بنضفه من برة بقماشة او فوطة مطبخ وبعدين اقشره على فكرة انا مبغسلوش ايوة متصتغربيش شوفى معايا الطريقة وبعدين احكمى

اهو نضيف زى الفل من غير غسيل وامسح السكينة عشان ابدا اقطع كل واحدة نصين عشان تسهل تقطيها وبعدين طرنشات وبعدين صوابع وبعدين مكعبات صغيرة

شيفين زى الفل من غير غسيل ولا مزلقة

احضر حلة كبيرة وفيها معلقتين زيت

واسقط فيهم القلقاس واقلبهم واوطى النار

يعنى كانك بتشوحيه وكدا تقليبة لحد ما كله يتقلب ويسخن يبقى كدة تمام اطفى النار عليه وسبيه يبرد

وبعدين كيسيه وعلى الفريزر على طول لكن لو انتى هتتطبخى منه تشيلى اللى هيتفرز وتسيبى فى الحلة على قد طبختك

نشوف بقى موكونات القلقاس حاجة بسيطة جدا

اكيد سلقنا لحمة يبقى عندنا شوربة

وربطة كزبرة ولو تحبى سلق انا مبحطش

وتوم مدقوق ومعلقة كزبرة ناشفة وملح وفلفل وكمون

الطريقة
بعد ماشوحنا القلقاس فى معلقة الزيت ننزل عليه بالشوربة السخنة ونغطى عليه ونسيبه ياخد غلوتين
هنا كنت مطلعة الكيس من الفريزر وسقطه على الشوربة السخنة وغطيت عليه
ورحت غسلت الكزبرة الخضراء وقطعتها وضربتها فى الخلاط بشوية شوربة
ونزلتها على القلقاس وسيبت معلقة فى الدورق هنحتاجها بعدين
وبعد ما استوى دقيت التوم وحمرته فى طاسة
زلت عليه معلقة الكزبرة وبعدين هوب على الحلة
ونصبه فى الطاجن ونرص عليه اللحمة ويدخل الفرن ياخد لون ونكهة الفرن
بالشكل دة ومالقوش على الطعم والريحة روعة وتفتح النفس وشكل الطاجن يشرف اى عزومة
انا كدة خلصت واى سؤال انا فى الخدمة بس ماتنسوش التقيم عشان هو امانة فى اعناقكم
===

قلقاس بالسلق واللحمه
المقادير:

1\2 كيلو لحمه

كيلو قلقاس وياريت تكون واحده بس * بمعنى واحده زنة كيلو* وتكون بنتوئات او تقولى للبياع قلقاس نتايه
علشان تستوى اسرع

2 حزمة سلق و2 حزمة كسبره خضرا

عدد 4 فصاص توم مفري ومعاه ملح وشطه وكسبره ناشفه قلقاس بالسلق واللحمه من مطبخ ميثاق بالصور

بصله صغيره ومبشوره

5 كوب شوربه

عصير نصف ليمونه

1\2ملعقة فلفل اسود او ابيض

4 ملاعق كبيره سمن بلدى

2ملعقة سمن نباتى و2 ملعقه زيت

الطريقه:
نقطع اللحم مكعبات صغيره جدا ثم نضع عليه بصله مبشوره ونصف ملعقة الفلفل الأسود او الفلفل الأبيض
ثم نضعها فى الثلاجه لمدة ساعتين
ثم نقشر القلقاس
ثم نقطع القلقاس مكعبات صغيره ونضعه فى طبق به ماء مغلى
نقطع ورق السلق وورق البقدونس ونضعه فى دورق الخلاط ومعه 2كوب ماء وامزجهم مع بعض
اصفى ورق السلق والكسبره بالمصفا على الشوربه
احضر اللحم من الثلاجه واشوحها فى طاسه بها 2ملعقه سمن نباتى ثم اركنها على جنب
تشوح لمدة4 دقاق مع التقليب المستمر حتى لاتفقد
اللحمه الميا الموجوده فيها وتنشف
اصفى القلقاس من الميا المغليه بعد ساعه مثلا فى مصفاه واغسله بميا سخنه وبعدين اعمله مفاجآه واغسله بميا بارده ههههههه
اضع ملعقة سمن و2 ملععقة زيت زره او زيت زيتون او اى زيت تفضليه فى حله واضع فيه مكعبات القلقاس
واشوحه اربع او خمس دقائق
اضع عليه الشوربه الموضوع عليها مياه السلق والكسبره المصفاه
ثم نضع عصير الليمون على الشوربه ودى افتكاسه امنع بيها تكون اى خيوط للقلقاس
نضع اللحم المشوح على القلقاس ونقلبهم مع بعض ثم نتركهم
وعندما ينضج القلقاس نطفى البتوجاز
نضع طاسه على النار ونضع فيه السمن البلدى ثم نآخذ السلق والكسبره الموجوده فى المصفا ثم نضغط عليهم بمعلقه او بالأيد
ثم نضعهم على التوم المفرى ونضع الخليط كله فى الطاسه
ثم نقلبهم بالمعلقه
نقلبهم حتى يصبح لونهم اقرب الى اللون الزيتى وينشفو ويصبح شكلهم كما فى الصوره
ثم نضع الطشه المكونه من الكسبره والتوم والسلق على القلقاس الناضج
ثم اغرفها فى طبق واقدمها ساخنه
ودا طبق لأول فتوكه ترد عليا ومعلشى سامحونى التقطيع طلع كبير انا كل مره باعملهم مكعبات صغيره
===

قلقاس باللحم المفروم
المقادير :

• 1 كيلو قلقاس .
• 1 ونصف كوب عصير طماطم
• ½ كيلو لحم مفروم .
• 1 كوب بهريز لحم .
• ملح , فلفل , عصير ليمون
• 2 ملعقة سمن .

طريقة التحضير :
1. يقشر القلقاس ويقطع 4 اجزاء ثم يقطع مثلثات رفيعة بسمك 1 سم ويغسل ثم يجفف جيدا بفوطة نظيفة ثم يحمر قليلا فى السمن .

2. يقلب اللحم المفروم فى السمن قليلا ثم يضاف اليه 1 كوب عصير طماطم ويتبل بالملح والفلفل ويترك على نار متوسطة حتى يتسبك .

3. يوضع اللحم والطماطم فى قاع برام فخار ويرص فوقه القلقاس .

4. يضاف ½ كوب عصير الطماطم ويزج فى الفرن حتى يتسبك وينضج القلقاس .

5. عند التقديم يقلب البرام فى طبق عميق ويقدم .
===

القلقاس بالكزبره
القلقاس بالخضرة، واقترحت تقديمه مع الأرز الأبيض والسلطة..

المقادير:
1 كيلو قلقاس مقشر ومقطع مكعبات 1/2 كيلو لحم مقطع حسب الرغبة نصف رأس توم مقشر ــ ملعقه كبيره سمن كزبره خضراء ـــ سلق ( مقطعين صغيرا) ــ عصير ليمونه

الطريقه:
اسلقى اللحم ثم اضيفى عصير الليمون للشوربه.. اضيفى القلقاس واتركيه يغلى حتى ينضج ولكن تنبهى الى انه ينضح سريعا فى طاسه ضعى الكزبره والسلق والتوم والسمن وارفعيهم على النار وقلبى حتى يجف ماؤه ويحمر التوم وتحمر الخضره ولونها يصبح اخضر غامق وخاليه من الماء تماما ابعديها عن النار ثم فى الخلاط ضعى الخضره مع كوب من شوربة اللحم واضربيهم اضيفى الخضره إلى القلقاس مع الملح والفلفل والشطة (حسب الرغبه) واغلى القلقاس بالخضره غلوه واحده واطفئى النار.
===

قلقاس الطحينه
المقادير

ك قلقاس
3 ملاعق زيت زيتون
3 بصله مقطعه الى ترنشات
كوب حمص مسلوق
6 اكواب سلطه خضرا

الطريقه
- يقشر القلقاس ويقطع الى مكعبات صغيرة ومتشابهه الحجم
- يوضع الزيت ف اناء ع النار وعندما يحمى يضاف اليه البصل
- عندما يحمر البصل نضيف اليه القلقاس ويقلب بالزيت مع البصل
- بعد مرو ر 10 دقائق نضيف الحمص المسلوق والطحينه ولا نتوقف ع التحريك
- نلاحظ ان الطحينه تشتد ويظهر ع سطحها طبقه م الزيت يجب ان نزيلها وعندما ينضج القلقاس نطفىء النار ونسكب الوصفه ف اناء ونتركها تبرد وتقدم

Admin
Admin

المساهمات : 252
تاريخ التسجيل : 27/12/2014

https://harem.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى